منوی دسته بندی

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

۱۰ دلیل سرمایه گذاری نکردن روی برخی کسب و کارهای نوپا

معمولا یک سرمایه گذار با پیشنهادهای خیلی زیادی روبرو می شود. بسیاری از آنها پیشنهادهای وحشتناکی هستند و سرمایه گذاران هیچ تمایلی به مشارکت در آنها ندارند. در ادامه به ده اشتباهی اشاره می کنم که در برخی کسب و کارهای نوپا دیده شده است؛ اشتباهاتی که باعث شده سرمایه گذار هیچ علاقه ای به همکاری با آن ایده و استارتاپ نداشته باشد.

۱- کسب و کار مورد نظر بیش از حد کوچک است

بسیاری از ایده های کسب و کار به بازارهایی مرتبط هستند که بسیار کوچک هستند. سرمایه گذاران به دنبال شرکت هایی هستند که پتانسیل رشد دارند و می توانند بازدهی بالایی به ارمغان بیاورند. سرمایه گذاران حرفه ای به دنبال «کسب و کار سوپراستار» بعدی هستند، نه کسب و کارهای معمولی و نه چندان جالب. فکر کنید و ببینید که برخی کسب و کارها چطور به ستاره دنیای تجارت تبدیل شده اند و چه معنایی برای مشتریان داشته اند. سپس همان را برای خود اعمال کنید.

۲- توضیحاتتان ناکافی یا خسته کننده هستند

شما باید توضیحات جذاب و تاثیرگذار داشته باشید. اگر می خواهید با استفاده از پاورپوینت توضیحاتتان را ارائه کنید، نباید بیشتر از ۱۵ اسلاید داشته باشید. در صورت نگارش کتبی نیز به خاطر داشته باشید که اگر خیلی طولانی بنویسید، مورد توجه قرار نخواهید گرفت. شما باید به نکات مهمی بپردازید که برای سرمایه گذاران اهمیت دارد. هر کاری که می کنید، فقط لطفا برنامه کسب و کار پنجاه صفحه ای تهیه نکنید؛ زیرا هیچ کس نه وقت خواندنش را دارد، نه حوصله اش را.

۳- شما به پرسش های احتمالی سرمایه گذاران فکر نکرده اید

شما باید به پرسش هایی که ممکن است درمورد کسب و کار، بازار، محصولات یا خدمات، سرمایه گذاران دیگر، تیم کاری، خدمات پس از فروش، نحوه پیشرفت کسب و کار، ریسک های اجتمالی یا درمورد خودتان پرسیده شوند هم به اندازه کافی فکر کنید.

۴- کسب و کارتان هنوز در حد یک ایده است و شما هنوز هیچ قدمی برای شروع آن برنداشته اید.

برای تاثیر گذاری روی سرمایه گذاران نباید فقط یک ایده داشته باشید؛ زیرا بیشتر سرمایه گذاران بر این باورند که ایده خوب تا زمانی که عملی نشود، یک شاهی نمی ارزد! شما باید به آنها نشان دهید که حداقل گام های لازم برای عملی کردن آن ایده را برداشته اید. در ابتدا باید کار را شروع کنید و سپس به دنبال سرمایه گذار باشید. اگر اپلیکیشن خوبی درست کرده اید که تعداد دانلودهای بالایی دارد، یا وبسایتی دارید که ترافیک خوبی دارد، اگر در روزنامه ها درمورد شما صحبت کرده اند یا چیزهایی از این قبیل، می توانید به دنبال سرمایه گذار باشیدذ. هرچه قدم های بیشتری برداشته و شهرت بیشتری کسب کرده باشید، احتمال بیشتری دارد که سرمایه گذار خوبی پیدا کنید.

۵- تیم مدیریتی خوبی ندارید

هیچ کس از شما انتظار ندارد که در هنگام راه اندازی کسب و کارتان، تیم مدیریت حرفه ای داشته باشید. اما شما باید نشان دهید که افراد باهوش، متعهد و سختکوشی به همراه دارید که تجربه های کسب و کاری مرتبطی دارند. بسیاری از سرمایه گذاران حرفه ای معتقدند که کیفیت تیم مدیریت مهمترین چیزی است که در تصمیم گیری آنها برای سرمایه گذاری دخیل است.

۶- درمورد رقیبانتان تحقیق نکرده اید

هر ایده کسب و کاری قطعا رقبایی نیز دارد و اگر بخواهید به سرمایه گذاران بگویید که هیچ رقیبی ندارید، بی تجربگی خود را نشان داده اید. اما اگر درمورد رقیبان خود تحقیق کنید، برتری ها و ضعف هایشان را بشناسید و تحلیل خود را به سرمایه گذار موردنظرتان نشان دهید، ارائه می دهید که درک بسیار خوبی از بازار دارید.

۷- برنامه های مالی تان جذابیتی ندارد و واقع گرایانه نیستند

اگر برنامه مالی تان مانند کسب و کارهای معمولی دیگر باشد و سود احتمالی رقم چشمگیری نباشد، سرمایه گذاران علاقه کمی به مشارکت خواهند داشت. آنها می خواهند در شرکتی سرمایه گذاری کنند که امکان رشد زیادی داشته باشد و به کسب و کاری قدرتمند بدل شود. همچنین اگر رقم سود بالایی را در برنامه مالی تان بگنجانید، سرمایه گذاران آن برنامه را برنامه ای خیالی و شما را فردی غیرواقع گرا خواهند دانست؛ به ویژه اگر در حال حاضر سود چشمگیری نداشته باشید.

۸- شما سرمایه گذاران را درمورد نیاز بازار به محصول یا خدمات خود قانع نکرده اید

شما باید به روشنی به سرمایه گذاران توضیح دهید که چه محصولات و خدماتی ارائه می کنید و دلایل منحصر به فرد بودن کسب و کارتان چیست؛ چرا مشتریان باید به محصولات شما اهمیت دهند و این محصولات یا خدمات چه گرهی از کار آنها باز خواهد کرد؛ چه برتری چشمگیری نسبت به رقیبان خود دارید و هر از چند وقت یکبار می خواهید محصولات خود را به روز کنید.

۹- هیچ ایده خاصی درمورد جذب مشتری ندارید

شما باید به سرمایه گذاران نشان دهید که درک درستی از نحوه جذب مشتری دارید. نمی توانید اینطور تصور کنید که بعد از تولید محصولات، مشتریان خود به خود به سوی شما خواهند آمد. باید به خوبی فکر کنید و استراتژی جذب مشتری و استراتژی بازاریابی مناسبی را به سرمایه گذار خود معرفی کنید. همچنین باید درمورد هزینه های بازاریابی و جذب مشتری نیز اطلاعاتی بدست آورید.

۱۰- شما برنامه خوبی برای معرفی محصول یا خدمات خود ندارید

برای اینکه به خوبی بتوانید سرمایه گذار را مجاب کنید، باید بوسیله کلیپ های ویدئویی حرفه ای یا تصاویر، بطور مفید و مختصر کسب و کار، محصولات یا خدمات خود را معرفی کنید.

 

نویسنده: ریچاردهاروش- مجله خلاقیت شماره ۱۰۱
این مطلب چقدر مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلفن همراه *